Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото з відкритих джерел

Влада деяких німецьких федеральних земель притягатиме до кримінальної відповідальності осіб, які використовують літеру Z в якості публічного схвалення російського вторгнення в Україну, повідомляє DW. Уряд Німеччини позитивно оцінив такі наміри.

У Німеччині є ціла низка нацистських жестів, орденів і медалей, відзнак і символів, публічна демонстрація яких сама по собі є складом злочину. На сайті відомства з охорони конституції публікація з цієї теми займає майже сто сторінок.

Напівсвастика – та сама літера Z – до заборонених знаків не належить. Але, як пояснив на урядовій прес-конференції Марек Веде з Міністерства внутрішніх справ ФРН, в окремих випадках його використання може означати висловлювання схвалення російської агресії і таким чином підпадати під 140 статтю німецького Кримінального кодексу та опинятися під забороною».

Ця стаття передбачає грошовий штраф або позбавлення волі на строк до трьох років тих, хто «заохочує або іншим чином схвалює публічно, на зборах або шляхом поширення письмових матеріалів» протиправні дії.

Агресія Росії проти України, пояснив Марек Веде, є злочином, а значить, і той, хто публічно хвалить або виправдовує такі дії, може опинитися на лаві підсудних.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав усі держави запровадити кримінальну відповідальність за використання символу Z як спосіб публічної підтримки війни Росії проти України.

Крім того, швейцарська страхова компанія Zurich Insurance видалила логотип Z — білу букву на синьому тлі — оскільки не хоче, щоб це розуміли як підтримку війни.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button