Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23543 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: пресслужба КМДА

Ніч у Києві минула спокійно, за винятком повітряних тривог, що не вщухають з початку війни, та відлуння боїв у передмісті. Працює інфраструктура, громадський транспорт, ярмарки. У магазинах немає нестачі товарів.

«Місто поступово оживає, починає працювати бізнес, організації та установи. Повертаються у Київ містяни, які виходять на роботу», — повідомляє заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Сьогодні відкрили Південний міст для автобусів №22 і №91. Також автомобілі пропускають Північним та Дарницьким мостами. Відновили автобуси №59 та №61 для підвозу до платформи «Троєщина» міської електрички. Кільцева електричка, нагадуємо, курсує з 27 березня.

КМДА закликає приватних підприємців відновити прокат електросамокатів та велосипедів. Цей транспорт може стати альтернативою для переміщення на коротких відстанях.

Київські бізнеси, які працюють під час війни, можуть додати заклади на мапу Київ Цифровий.

У Київській області повідомляють про більш як 30 ракетно-бомбових ударів, які російська армія завдавала по житлових кварталах й інфраструктурі. Ворог, як звітує обласна адміністрація, цілить у сховища пального. В окремих окупованих населених пунктах окупанти продовжують тероризувати місцеве населення.

Були бої в районі Гостомеля. Ірпінь та Макарів під контролем ЗСУ, але їх обстрілюють. Зв’язку з Немішаєвим практично немає, інфраструктура зруйнована, ворог окопався. Схожа ситуація в Бучі.

В окупованих Іванківській, Димерській та Поліській громадах — гуманітарна катастрофа. Славутич повністю ізольований, ворог перебуває на в’їзді до міста.

Найбільш небезпечними напрямками залишаються:

  • Населені пункти вздовж Житомирської траси
  • Буча – Ворзель – Гостомель
  • Немішаєве
  • Дмитрівська громада
  • Макарівська громада
  • північ Вишгородського району
  • території деяких населених пунктів Баришівської, Калитнянської, Великодимерської громад Броварського району.

Найбільші руйнування внаслідок обстрілу в Бучанському (Ірпінська, Бучанська, Макарівська, Бородянська, Дмитрівська громади), Броварському (Великодимерська громада) і Вишгородському (Димерська, Іванківська громади) районах.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button