Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Захисники Бучі. Фото з соціальних мереж

Мер Бучі Анатолій Федорук повідомив, що українські військові звільнили місто від російських військ. Населений пункт відбили від окупантів 31 березня.

«Сьогодні констатую, що цей день радісний, велика перемога наших Збройних Сил на Київщині. Ми обов’язково дочекаємося і будемо все робити, щоб велика перемога була по всій Україні», – об’явив мер.

Секретар Бучанської міськради Тарас Шаправський заявив, що у місто повертатися небезпечно, там багато мін та розтяжок, можуть залишатися диверсанти.

За даними Генштабу ЗСУ, наша армія відновила контроль над 28 населеними пунктами в Київській та Чернігівській областях. Зокрема, на Київщині звільнили такі населені пункти: Демидів, Димер, Литвинівка, Гаврилівка, Козаровичі, Жовтневе, Глибівка, Ясногородка, Талакунь, Сухолуччя, Липівка, Гавронщина, Маковище, Миколаївка, Хмільна. Раніше ніші Збройні Сили звільнили Ірпінь, Іванків та Макарів.

На сьогоднішній день на Київщині повністю звільнений Броварський район і більша частина Бучанського району, повідомив голова військової адміністрації Київської області Олександр Павлюк.

За совами радника голови Офісу президента Олексія Арестовича, росіяни виходять з Київської області. Спочатку вони планували вивести війська частково та направити на схід України, а на місцях залишити заслони. Але українські військові «їх б’ють на виході, б’ють зараз, коли вони відступають, збивають заслони», пояснив Арестович. Він зазначив, що тепер небезпека від Києва відсунулась далеко, на відстань стримання артилерії, але по столиці можуть бити ще крилатими ракетами.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button