Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Лелека

З першого дня російського вторгнення приватний пологовий будинок «Лелека» у Пущі-Водиці опинився під обстрілами. Певний час лікарі продовжували приймати пологи, та дев’ятого березня було вирішено евакуювати пацієнтів і персонала та закрити відділення.

«Ніхто, і “Лелека” також, не очікував, що Росія все-таки піде повномасштабною війною на Україну. Ще більше ми не очікували, що ця орда візьме за ціль лікарні та пологові будинки, і наш заклад зазнає обстрілів та ракетних ударів, що призведе до вимушеної евакуації та призупинення роботи», — зазначає адміністрація мережі.

Частина персоналу з Пущі-Водиці переїхала до Львова. Там відкрили маленьку жіночу консультацію на два кабінети, перевезли з Києва обладнання. Там зможуть вести вагітність пацієнтки, що евакуювалися на західну Україну.

З восьмого березня почне роботу тимчасове відділення «Лелеки» у пологовому будинку №5 у Києві. Туди перевезли перевезла обладнання з обстріляної будівлі в Пущі Водиці. До речі, пологовий №5 розташовано поряд з житловим будинком, куди 26 лютого влучила російська ракета.

Також працює старе київське відділення мережі «Лелека» на Печерську.

Нагадаємо, обстрілами було пошкоджено також приватний пологовий будинок «Адоніс» у селі Бузова під Києвом.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button