Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23637 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/pinkfloyd

Британський гурт Pink Floyd возз’єднався вперше за 28 років для запису синглу, кошти від продажу якого підуть на допомогу Україні.

У треку Hey Hey, Rise Up! музиканти використали семпл з відео вокаліста Бумбокс Андрія Хливнюка. Гітарист Девід Гілмор і Хливнюк уже виступали разом у 2015 році, на благодійному концерті для Білорусі.

«Справді складно і тяжко бачити такий безпрецедентно безумний й несправедливий напад світової держави на незалежну, мирну та демократичну націю. Відчай від того, що ти спостерігаєш і думаєш, що, бляха, я можу зробити, — нестерпний», — каже Гілмор.

Його невістка Яніна — українка. Її матір, літня жінка в колісному кріслі, пережила перші тижні бомбардувань у Харкові. Яніна змогла вивезти її до польського кордону й далі до Швеції.

Крім давніх учасників Девіда Гілмора та Ніка Мейсона, до складу увійшли сесійний басист групи Гі Пратт та музикант Нітін Шоні. На відео, знятому для сингла, барабани Мейсона прикрашені малюнками Марії Приймаченко.

Роджер Вотерс до Pink Floyd не увійшов — решта музикантів «розчарована» його політичною позицією. Вотерс і раніше втрапляв у політичні скандали, найгучнішим яких були висловлювання з критикою Ізраїля. Після російського вторгнення він заявив, що війну в Україні розв’язав Захід.

Інший британський гурт Portishead так само возз’єднається, вперше за сім років. Другого травня музиканти виступлять на благодійному фестивалі на користь України. На заході також виступатимуть Idles, Billy Nomates, Heavy Lungs та інші.

На концерт зможуть потрапити лише 1200 глядачів, яких відбиратимуть випадковим чином серед учасників лотереї. Ті, хто зробив благодійний внесок, але не потрапив на шоу, отримають доступ до онлайн-стріму.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button