Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: kmu.gov.ua

Кабінет Міністрів почав реалізацію плану відновлення України, насамперед це стосується нещодавно звільнених від російських окупантів територій. Про це заявив очільник уряду Денис Шмигаль.

Перший етап плану – безпека. Його ключовим пунктом є розмінування територій, де були бойові дії. Кабмін почав роботу над створенням Міжнародного центру розмінування та Державної протимінної стратегії. Процес повного знешкодження займе час, у певних областях це можуть бути місяці.

На офіційному сайті Державної служби з надзвичайних ситуацій запрацювала інтерактивна мапа з місцями виявлення вибухонебезпечних предметів і небезпечних ділянок. Планується збільшити чисельність саперів та рятувальників, аби пришвидшити цю роботу.

Другий етап плану відновлення України, який відбувається паралельно з першим, – це відбудова критичної інфраструктури.

«Укренерго» відновило роботу 60% зруйнованих мереж у Київській та Чернігівській областях. Роботи повністю завершать на початку травня. Постачання газу відновили для майже 30 тисяч домогосподарств. На 90% розчищена траса Київ-Чоп і рух по ній повністю відновиться найближчим часом. Продовжується розчищення дороги Київ-Чернігів. Будуються тимчасові переправи на місцях зруйнованих мостів – до Ірпеня, Бучі, Чернігова.

В уряді розпочали формування й реалізацію стратегії щодо знесення будівель, які не придатні до проживання. Після їх знесення можна буде якнайшвидше приступити до будівництва нового житла.

Водночас продовжується забезпечення людей на прифронтових і деокупованих територіях допомогою. Держава вже закупила продуктових наборів на 5 млрд гривень.

Нові програми виплат

Уряд виділив по 2 тисячі гривень кожному дорослому та по 3 тисячі на кожну дитину в родині, яка була вимушена переїхати. На виплати такої допомоги вже спрямовано 578 мільйонів гривень. За рахунок цих коштів допомогу отримають близько 155 тисяч внутрішніх переселенців.

Крім того, Уряд спільно з ООН запускає ще дві програми виплат. За домовленостями, вимушені переселенці, які потребують додаткового захисту, будуть отримувати по 2200 гривень кожен місяць на кожного члена родини. Ці кошти Всесвітня продовольча програма ООН буде платити протягом 3-х місяців.

Кабмін додатково виділив майже 1,3 млрд гривень з резервного фонду для Фонду соцстрахування, аби забезпечити виплати допомоги по безробіттю.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button