Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: ANIRUDH / Unsplash

Державний регулятор ухвалив рішення, яке передбачає використання абонентських супутникових терміналів системи SpaceX Starlink для всіх категорій користувачів, повідомляє Мінцифра.

«Будь-який громадянин України міг робити це і раніше, ніхто заборону не встановлював. Але на сьогодні є всі правові підстави користуватися ним і не переживати за те, що ви ним користуєтеся поза правовим полем», — уточнив на брифінгу голова Держспецзв’язку Юрій Щиголь.

Раніше в Держспецзв’язку зазначали, що масове використання Starlink обмежене, бо може частково впливати на роботу обладнання військових. 

Компанія Ілона Маска вже надала Україні понад 10 тисяч станцій Starlink. Вони підтримують роботу критичних енергетичних і телекомунікаційних об’єктів, лікарень, і, за словами міністра Михайла Федорова, — навіть посівну кампанію.

Для підключення інтернету Starlink потрібно мати спеціальне обладнання. Комплект складається з супутникової антени, Wi-Fi-роутера та кабелів. Такий термінал коштує 500 доларів, щомісячна абонентська плата — 100 доларів.

Наразі офіційно купити в Україні такий комплект немає можливості, однак компанія Starlink готується відкрити представництво.

Процес налаштування зв’язку описало видання ITC. Жодних кнопок на обладанні немає, воно налаштовується автоматично після включення, антена сама шукає супутник. Процес можна відстежувати у застосунку Starlink, який слід заздалегідь завантажити.

Антена має розташовуватись на відкритій місцевості — просто розташувати її біля вікна не вийде. Загалом пристрій не надто розрахований на роботу в умовах великого міста, такого як Київ. На швидкість і стабільність зв’язку впливають погодні умови, особливо хмарність. Тож ця технологія розрахована передусім на зони поза містом, де немає іншого інтернет-зв’язку.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button