Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Ілюстративне фото: unsplash

Кабінет Міністрів ухвалив рішення про додатковий механізм забезпечення житлом внутрішніх переселенців. Постанова передбачає формування фондів житла, будівництва та надання для проживання або викупу.

Будувати таке житло будуть у регіонах України, де не ведуться бойові дії. Його зводитимуть за типовими проєктами із застосуванням технологій швидкого будівництва.

Фінансувати будівництво будуть за рахунок державних коштів, коштів статутного капіталу Держмолодьжитла, місцевих бюджетів, міжнародних донорів, добровільних внесків фізичних і юридичних осіб, інших джерел, не заборонених законодавством.

Читайте також: Відбудова України – шанс на справедливу житлову політику. Якою вона має бути?

Уряд запускає масштабну програму забезпечення житлом тих, хто втратив домівки внаслідок війни, а також для військових і працівників важливої інфраструктури. Жержава вже залучає провідних архітекторів для реалізації цього проєкту. Наприклад, архітектор Норман Фостер братиме участь у відбудові Харкова.

Зараз понад 10 мільйонів українців вимушено залишили свої домівки через війну. З них 6,5 мільйона залишилися в Україні та оселилися в більш безпечних регіонах. 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button