Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Norman Foster Foundation 

Британський архітектор Норман Фостер дав згоду брати участь у відновленні Харкова після війни, повідомляє Харківська міська адміністрація.

Проєкти Foster + Partners. Фото: Alsandro, Andrew Dunn / Вікіпедія

Лауреат Прітцкерівської премії Норман Фостер та його бюро Foster + Partners, найбільше у Великій Британії, припинили роботу над проєктами в Росії після вторгнення в Україну. Так само вчинили інші відомі архітектурні бюро.

Заява Foster + Partners щодо російського вторгнення в Україну

До того, у 2019 році, в російському Єкатеринбурзі збудували головний офіс РМК (Русская медная компания) за проєктом Foster + Partners.

У серпні 2014 року в селищі Оползневе біля Ялти добудували спроєктований Норманом Фостером готельний комплекс Mriya Resort & SPA. На російських архітектурних сайтах пишуть, що готель був спроєктований та збудований на замовлення Сбєрбанка.  Для цього повністю знесли стару будівлю радянського пансіонату «Мрія». На сайті самого архітектурного бюро цей проєкт зараз взагалі відсутній.

Фото: Mriya Resort & SPA

Низку російських проєктів Foster + Partners не було реалізовано через фінансові складнощі.

Нагадаємо, наприкінці березня мер Харкова Ігор Терехов заявив, що місцева влада зібрала пул архітекторів, зокрема з США та інших країн, які вже почали напрацьовувати план відновлення міста після війни.

Читайте також: У мережі вже з’являються ескізи «покращення» Харківської ОДА. Чи потрібно змінювати фасад? (фото)

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button