Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23274 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Sam Kessler

Мер Харкова Ігор Терехов обговорив питання реконструкції міста після війни із Норманом Фостером. Архітектор вже створив попередній план проєкту маніфесту міста.

Він пообіцяв зібрати найкращих архітекторів, дизайнерів та інженерів для відродження Харкова. Фостер має намір поєднати найкращі українські таланти зі світовим досвідом.

«Першим кроком буде генеральний план міста, пов’язаний з регіоном, з метою об’єднати найулюбленішу і найшанованішу спадщину минулого з найбажанішими та найзеленішими елементами інфраструктури та будівель – іншими словами, створити місто майбутнього зараз та планувати своє життя на десятиліття вперед», – заявив архітектор.

В онлайн-нараді взяли участь представники Фонду Нормана Фостера, Гарвардського та Оксфордського університетів. Дзвінок організував Секретаріат Європейської економічної комісії ООН.

Загалом у Харкові зруйновано близько 25% будинків. Російська армія знищила багато адмінбудівель, будинків у центрі міста, житлові мікрорайони, серед яких особливо постраждали П’ятихатки, Рогань, Північна Салтівка. Тому після війни місто потребуватиме нових об’єктів соціальної сфери – лікарень, шкіл та дитячих садків.

На думку Терехова, увагу потрібно приділити дизайну, щоб мікрорайони відрізнялися один від одного, будувати бомбосховища та паркінги подвійного призначення. Планується, що у процесі відновлення міста використовуватимуть енергозберігаючі технології, будуватимуть багаторівневі розв’язки, велодоріжки та нові зони відпочинку, парки та сквери, а також зведуть сіті-центр європейського зразка.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button