Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Rosavtodor.ru

Збройні сили України розглядають можливість удару по мосту через Керченську протоку — між анексованим Кримом і Росією. Цей перехід окупанти використовують для підвезення підкріплення армії. Про це заявив у ефірі Радіо НВ секретар РНБО Олексій Данілов.

Ведучий запитав Данілова: «А рубанути по Кримському мосту ми можемо, як ви вважаєте?». Той відповів: «Якби у нас була можливість це зробити, ми б це вже зробили. Якщо буде можливість це зробити, ми це обов’язково зробимо».

Міст завдовжки 18 кілометрів було відкрито у травні 2018 року.

Путін на відкритті мосту. Фото: Kremlin.ru

Про можливість знищення Кримського мосту висловлювався ексзаступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант Ігор Романенко.

«Коли будували міст, у Росії заявляли, що в України немає ніяких ракетних комплексів, що все це папірці. І ось тепер ці “папірці” потопили російський флагман», — заявив Романенко в інтерв’ю Obozrevatel.

Водночас він вважає, що весь міст знищити навряд чи вдасться, однак теоретично можна завдати удару тоді, коли ним рухатиметься військова техніка. 

Наприкінці березня польське видання Defenсe24 припускало, що Росія непокоїться через можливість удару по мосту через Керченську протоку — про це могло свідчити посилення цієї зони десантом.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button