Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Андрій Смирнов. Фото: president.gov.ua

Україна підготувала нормативно-правову базу, проєкти статутних документів для запуску роботи спеціального трибуналу із розслідування злочину агресії проти нашої держави. Про це повідомив заступник керівника Офісу президента Андрій Смирнов.

За його словами, наразі проводяться консультації з державами-партнерами, міжнародними організаціями, визначається оптимальний формат заснування й роботи трибуналу. Заснування спеціального трибуналу підтримали сотні європейських і світових інтелектуалів, провідні юристи-міжнародники, громадські діячі, які підписали заяву щодо необхідності його створення.

За координації ОП спільно з органами досудового розслідування, розвідувальними органами та Мінцифри проводять роботу з підготовки Книги катів. Це збірник відомостей про кожного російського військового злочинця, причетного до війни та звірств, які вчинялися та вчиняються на території України.

Крім того, спільно з Міністерством юстиції створено механізми стягнення коштів РФ, заморожених за кордоном, у рахунок компенсації збитків.

«Ми маємо одразу кілька планів досягнення цього. Основний з них – підписання міжнародного договору, який передбачатиме зняття імунітету з коштів Російської Федерації та спрямування їх постраждалим громадянам і юридичним особам, а також на відновлення інфраструктури. План «Б» – ухвалення відповідного закону в кожній юрисдикції, де були заморожені кошти. В окремих країнах такі законопроекти вже зареєстровані», – сказав Андрій Смирнов.

Цього тижня мають відбутись відповідні перемовини з міжнародними партнерами.

Злочини агресії – планування або здійснення особою, яка здійснює контроль над силовими формуваннями акту агресії, який є порушенням статуту ООН. Після Другої світової війни не було випадків покарання за злочин агресії на міжнародному рівні.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button