Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23454 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: ZIKZAK

Студія дизайну та архітектури ZIKZAK розробила концепцію Revival, яка може прискорити відбудову інфраструктурних об’єктів завдяки модульним спорудам.

Так, за допомогою збірної конструкції з металокаркасу можна «швидко скласти» молодшу школу для 176 учнів, зазначають архітектори. Крім того, таку конструкцію можна збільшувати, просто додаючи потрібні блоки.

«Таким чином, нашу молодшу школу за потреби можна перетворити на середню школу і, навіть, на загальноосвітню школу I-III ступенів! Все це стає можливим завдяки додаванню блоків ключових функцій. Шляхом адаптивності ми можемо розширяти будівлю школи як у горизонтальному, так і вертикальному напрямку», – пояснюють автори проєкту.

Архітектори пропонують на основі прийнятої системи блоків розробляти smart-житло у структурі модулів. Тимчасове житло може містити модуль для проживання чотирьох людей, блок санвузла, блок кухні та універсальний блок.

У компанії наголошують, що модулі можна використовувати не тільки, як тимчасове житло. Це може бути постійний будинок для однієї родини, а може бути навіть багатоквартирна трьохповерхова домівка у структурі цілого району. Вони підкреслюють, що «це не виглядає і не відчувається як життя в контейнері».

Фото: ZIKZAK

Модуль складається з плит перекриття, стельової плити, поздовжніх та поперечних стінових плит. Плити виготовляються з металокаркасу, заповнюються утепленням і мінеральною ватою в алюмінієвому каркасі та зашиваються листовими матеріалами.

Фото: ZIKZAK

Після капітальної відбудови житла та об’єктів інфраструктури модульні будівлі можна перетворити на гуртожиток, оздоровчий центр чи базу відпочинку, на офіс, магазин чи навіть майстерню. Блоки можна демонтувати та перемістити повністю або частинами зі збереженням або зміною функції.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button