Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У столиці Ісландії Рейк’явіку вирішили присвоїти площі біля посольства РФ назву «Київ» на знак підтримки українського народу. Офіційно місце матиме подвійне ім’я — Kænugarður/Kýiv-torg, а англійською називатиметься Kyiv Square.

Kænugarður — це стародавнє найменування Києва ісландською. З пропозицією саме такої назви виступив Ейтор Арналдс, представник міської влади та голова районної ради Партії Незалежності в Рейк’явіку.

«Через нинішню невиправдану війну Росії проти України жителі Рейк’явіка хочуть чітко висловити свою позицію і показати підтримку та відданість хороброму українському народові, який зараз стоїть на передовій свободи та демократії. Пам’яткою міста відтепер стане площа «Київ», розташована лише за 50 метрів від російського посольства, що закарбує в нашій столиці непохитний і неймовірний український дух і буде постійним нагадуванням для тих, хто її бачитиме навпроти», — каже Ейтор Арналдс.

Київська площа розташована на розі вулиці Garðastræti, де знаходиться російське посольство, а також російське консульство та резиденція посла, та вулиці Túngata.

Офіційно Київська площа на мапі Рейк’явіка з’явиться за 2-3 тижні, із встановленням вивіски.
Перейменування стало можливим за допомогою кампанії Ukraine Street, яка закликає місцевих мешканців підтримати перейменування вулиць з посольствами та консульствами РФ на вулиці України. Зараз відповідні ініціативи розгорнуті в понад 50 містах у понад 35 країн світу.
Адреси посольств РФ або біля них перейменували в Албанії, Литві, Латвії, Норвегії, Канаді, Чехії. Мають намір перейменувати Данія, Ірландія, Польща, США, Естонія.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button