Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: КМДА

У Києві та в передмісті піротехніки продовжують розміновувати територію і дивуються масштабам мінування, повідомляє КМДА.

«Звірі так мінують, а не люди. В одному будинку граната засунута в стакан, висмикнули кільце, а зверху дитяча чашка, щоб дитина прийшла, взяла свою чашку і граната викотилася під ноги. Є заміновані дитячі речі. Замінована дитяча колиска, спеціально, аби люди прийшли, перестелили її, і під час того, коли підніматиметься подушка пролунав вибух. Це просто війна між людьми та звірями», — розповідає фахівець ДСНС.

Скриншот з відео

За його словами, ніхто у світі не зустрічався з настільки забрудненою вибухівкою територією: «Ми зараз пишемо нові документи». Ситуацію ускладнює те, що це житлова забудова: у кожній квартирі знаходять сліди перебування росіян. Ці квартири пограбовані, розтрощені та часто заміновані.

У ці дні українці звикли відвідувати могили рідних на кладовищах — цього настійно просять не робити. ДСНС публікує фото бомб, знайдених на цвинтарях. Так само варто утриматися від відвідування лісів.

Наслідки наїзду на міну в селі Маковище. Фото: Поліція Київської області

Поліція області повідомляє, що люди підриваються на мінах майже щодня. Так, 27 квітня в селі Маковище біля Бучі тракторист наїхав на міну — чоловік не постраждав, трактор знищено. 28 квітня в тому ж Маковищі на протитанкову міну на польовій дорозі наїхали працівники енергетичної компанії, один з них дістав переломи ліктьового суглоба і стегна. Менше пощастило бригаді, яка відновлювала світло в Макарівському районі, — один загиблий, двоє поранених.

Читайте також: Я помітив щось схоже на міну, що робити далі? Пояснюємо та показуємо

Наслідки наїзду на міну. Фото: Поліція Київської області

Найактивніше сапери працюють на Харківщині, друга за масштабами мінування — Київська область. З початку війни знешкоджено майже 85 тисяч вибухонебезпечних предметів, зокрема майже 2000 авіабомб.

Фото: ДСНС

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button