Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Ілюстративне фото: unsplash

Кабінет Міністрів підвищив торговельну надбавку на дизпаливо та бензини на 40% для запобігання дефіциту на автозаправних станціях. Про повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Торговельні надбавки нараховуються до середньої вартості одного літра палива, яку розраховує «Нафтогаз». Для дизельного палива надбавку підвищили з п’яти до семи гривень з урахуванням ПДВ (на 40%) а для автомобільних бензинів – з 4,55 до 6,50 гривень з урахуванням ПДВ (на 42,8%).

За останніми розрахунками Мінекономіки, середня ціна літра дизпалива становить 33,66 гривень, а бензинів – 29,55 гривень. Таким чином, з урахуванням максимальної націнки гранична вартість дизпалива не має перевищувати 40,66 грн/л, а бензину – 36,05 гривень, писала «Економічна правда».

Міністерка економіки Юлія Свириденко попереджала, що упродовж наступного тижня дефіцит пального буде ліквідовано, але з урахуванням його незначного здорожчання.

Тимчасовий відчутний дефіцит пального на АЗС в окремих регіонах України утворився внаслідок руйнування росіянами паливної інфраструктури України. Зокрема, знищено Кременчуцький нафтопереробний завод, який був основним виробником пального в Україні, а також низку великих нафтобаз операторів ринку.

Читайте також: Бензин в Україні можуть перестати продавати у роздріб

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button