Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23646 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Візуалізація: balbek.com/reukraine

Розроблене balbek bureau тимчасове житло для переселенців вартуватиме не більше, як імпортовані з Польщі контейнерні містечка, але буде комфортнішим. Про це заявив в інтерв’ю ВВС News Україна архітектор Слава Балбек.

Він наголосив, що проєкт передбачає той рівень комфорту, в якому він сам був би готовий жити з родиною. Зокрема, досвід тимчасового житла для переселенців з Донбасу після 2014 року показав, що людям нерідко доводиться лишатися в таких містечках значно довше, ніж очікувалося.

Один зі сценаріїв розташування містечок для переселенців передбачає будівництво біля зруйнованих міст, звідки люди виїхали.

«Ми багато спілкуємося з людьми, яких можна назвати основною аудиторією, що втратила домівку, і майже всі кажуть, що не хочуть їхати на Західну Україну. Якщо завтра не будуть бомбити, то вони вже хочуть жити в своїй домівці. Вони хочуть бути біля свого городу, своєї 9-поверхівки, своїх друзів. Не має бути цього розриву, людина не повинна бути вилучена зі свого соціуму і транспортована до іншого соціуму з зовсім іншим менталітетом, — пояснює Балбек. — Ти хочеш бути долучений до відновлення свого міста, ти будеш як волонтер приходити до своєї Бучі і лагодити паркани, а потім йти ввечері і ночувати в твоєму тимчасовому транзитному житлі».

Після того, як люди переїжджатимуть до відновлених будинків, містечко можна використовувати як житло для будівельників або переобладнати як військову частину.

Також наразі тривають перемовини щодо будівництва містечок у Тернополі, Львові, Збаражі й Ужгороді.

Будівництво житла за проєктом balbek bureau оцінюють приблизно у 500 доларів за квадратний метр загальнобудівельних робіт з імплементацією зовнішнього і внутрішнього оздоблення та меблями. Це майже така сама ціна, як імпортувати ці будиночки з Польщі або Туреччини, стверджує Балбек.

Візуалізації проєкту тимчасового житла для переселенців від balbek bureau можна подивитися тут

Конфігурація найменшого містечка передбачає заселення 1200 осіб, найбільша — 8 тисяч. Будівництво займе 4-5 місяців.

За словами Балбека, бюро отримало «зелене світло» від Офісу президента й наразі триває робота з конкретними забудовниками. Над проєктом тимчасового житла працює половина із 50 членів команди balbek bureau.

Дивіться також: balbek bureau показало інтер’єри секцій тимчасового житла для переселенців

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button