Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/prytulafoundation.org

Картину Марії Примаченко «Квіти виросли біля четвертого блоку» продали на благодійному аукціоні за 500 тисяч доларів. Гроші підуть на потреби ЗСУ.

Онйлан-аукціон, організований Фондом Сергія Притули й аукціонним домом «Дукат», почався 29 квітня зі стартової ціни 5 тисяч доларів. За тиждень ставки зросли у сто разів.

Фото: Дар’я Добріян

«Уперше за історію благодійних аукціонів українська картина була продана за пів мільйона доларів! Переможець — українець з-за кордону», — заявляють у Фонді Притули.

Фото: Дар’я Добріян

Твір перебував у приватній сімейній колекції. Власники — колекціонер Ігор Понамарчук і Дар’я Добріян — передали його як благодійну допомогу.

Родина Марії Примаченко, своєю чергою, підтримала благодійний аукціон і відмовилася від роялті з продажу картини на користь ЗСУ.

Нагадаємо, російська армія обістріляла краєзнавчий музей з роботами Примаченко в селі Іванків. Ми писали про те, як сторож музею рятував картини.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button