Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23602 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: europarl.europa.eu

Верховний представник Євросоюзу з питань зовнішньої політики Жозеп Боррель вважає, що потрібно використовувати заморожені російські резерви для відновлення України. Про це повідомило видання Financial Times.

За його словами, країни ЄС мають розглянути можливість арешту заморожених російських валютних резервів, щоб допомогти оплатити витрати на відбудову України після війни. Дипломат навів приклад, що раніше США взяли під контроль активи на мільярди доларів, що належать центральному банку Афганістану, частково для того, щоб потенційно компенсувати жертвам тероризму, а також для гуманітарної допомоги для країни.

«Я був би дуже за, тому що це повно логіки… У нас гроші в кишені, і хтось повинен мені пояснити, чому це добре для афганських грошей, а не для російських», — сказав Боррель в інтерв’ю Financial Times.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк, коментуючи пропозицію Борреля, назвав її шляхом до справедливості.

«Зруйнована інфраструктура, знищені міста – хтось має за це заплатити. Росія, продаючи сировину Європейському Союзу, роками накопичувала резерви, щоб фінансувати масові вбивства. Пропозиція верховного представника ЄС із закордонних справ Жозепа Борреля заморозити активи Центрального банку на користь України – шлях до відновлення справедливості», – написав Подоляк у Твіттері.

Вже не вперше країни Євросоюзу обговорюють передачу заморожених російських активів для відбудови України. Зокрема, на цьому найбільше наполягає Варшава. Також ідею підтримують в США.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button