Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Київські айтівці у Львові роблять повербанки для українських військових із використаних електронних сигарет. Бажаючі допомогти надіслали їм вже десять тисяч пристроїв, пише «Ліга».

Ідея з’явилась, коли українські військові відчули гостру потребу в повербанках. Зокрема, на ринку почався дефіцит та зростали ціни. За власний кошт команда з п’ятьох людей закупила інструменти, деталі. За кілька тижнів зробили десять повербанків, які знайомі волонтери передали військовим. Собівартість кожного була близько 600 гривень. На початку травня у них виникла ідея збирати зарядки із викурених електронних сигарет.

На початку травня Іван написав пост в Інстаграм, де попросив знайомих зібрати свої викурені електроцигарки та надіслати команді. За його словами, сигарети почали слати активно звідусіль – із Харкова, Одеси, Львова, Києва, Вінниці. За два тижні айтівці отримали близько 10 тисяч штук. Наразі волонтери тимчасово призупинили збір, щоб розібрати отримані та зосередитися на виготовленні повербанків.

Іван підкреслює: їхня команда не публікує у відкритому доступі свої контакти для відправлення електронних сигарет. Охочим це зробити повідомляють дані виключно в особисті повідомлення.
Відкривати сигарети та сортувати акумулятори айтівцям допомагають місцеві. Всі акумулятори сортують за ємністю, вагою, виробником. Відсортовані сигарети, які не підходять, відвозять до місцевого магазину електроніки, який приймає акумулятори на утилізацію. Ємність акумуляторів додатково перевіряють спецприладом. Потім акумулятори спаюють по чотири-п’ять штук, встановлюють модуль захисту.

Щоб зібрати повербанк, додатково докуповують плати з USB-виходами для зарядки та індикатором заряду батареї, модулі захисту тощо. Купують власним коштом, також отримають донати. На один такий повербанк потрібно деталей орієнтовно на 200 гривень. Для одного повербанку використовують 20 акумуляторів викурених сигарет.

Потужність такого повербанка – близько 20 000 мА/год. Цього вистачає, щоб тричі зарядити середньостатичний телефон. У повербанку два виходи USB, є ліхтарик. Надалі, можливо, почнуть замовляти об’ємніші коробки і робити повербанки до 40-60 акумуляторів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button