Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: пресслужба PinchukArtCentre

У швейцарському Давосі відкриється українська виставка Russia War Crimes House у будівлі, яка багато років була російським домом. Захід відбудеться з нагоди щорічної зустрічі Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ) у Давосі.

Виставку організовує фонд Віктора Пінчука та PinchukArtCentre у партнерстві з Офісом президента України, МЗС, виданням «Українська правда» та Українською асоціацією професійних фотографів. Фонд також виступить співорганізатором Українського дому в Давосі, а 25 травня організує традиційну дискусію на Українському сніданку.

Раніше ЗМІ повідомляли, що ситуація в Україні стане однією з центральних тем цьогорічного ВЕФ. Давоський форум відбудеться в очному форматі після дворічної перерви, спричиненої пандемією коронавірусу.

У заході візьмуть участь близько 2,5 тисячі осіб, зокрема майже 50 світових лідерів. Очікується онлайн виступ президента України Володимира Зеленського на форумі.

Організатори Всесвітнього економічного форуму засудили російську агресію та заморозили свої зв’язки з російськими організаціями. Цього року РФ не братиме участь у заході вперше за десятиліття.

Виставка працюватиме з 22 по 26 травня. Організатори прагнуть ініціювати обговорення та привернути увагу осіб, які ухвалюють рішення та формують громадську думку, аби спонукати їх до реальних дій. Офіційне відкриття Russia War Crimes House – 23 травня о 9:30.

Ксенія Малих, співкураторка Russian War Crimes House at Davos 2022, розповіла «Хмарочосу», що команда PinchukArtCentre зібрала майже 5000 фото та відео матеріалів – свідчень військових злочинів Росії для художника Олексія Сая, який створив відео, що справляє сильне враження на відвідувачів Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

Експозиція доповнена фотографіями фотографів-документалістів: Мстислава Чернова, Філіпа Чонга, Максима Дондюка, Павла Дорогого, Єфрема Лукацького, Михайла Палінчака, Петра Сазонова та Євгена Завгороднього.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button