Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: ДСНС

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців планує поставити в Україну 50 тисяч комплектів будматеріалів для аварійного ремонту для родин, чиє житло пошкоджено внаслідок війни. Про це заявила представниця агентства в Україні Кароліна Ліндхольм Біллінг, повідомляє Укрінформ.

Всі поставки плануються цього року. Близько двох тисяч таких комплектів та будматеріалів, зокрема брезент, плівка для вікон, дерев’яні балки та цвяхи, вже передані мешканцям Ірпеня, Бучі, Бородянки та Макарова. Більшу частину матеріалів закупили на українському ринку за тендерними процедурами, а решта імпортовані.

Ще один напрям, де УВКБ ООН працює, щоб допомогти людям, які постраждали від війни, — відбудова пошкодженого житла.

«Ми плануємо розпочати з Ірпеня, Бородянки, Макарова і зосередитися на допомозі з ремонтом приватних будинків, у яких живуть найбільш незахищені верстви населення, а саме особи з інвалідністю, багатодітні родини, сім’ї з дітьми з особливими потребами. Намагатимемось розпочати якомога швидше, оскільки зима не так далеко, тож житлове питання стає одним з найнагальніших», — заявила посадовиця.

За даними Київської школи економіки, з 24 лютого пошкоджено, зруйновано чи втрачено понад 44 мільйони квадратних метрів житла українців. Загальні збитки від руйнування житла оцінюються у 39,3 мільярда доларів. Найбільше від руйнування житлового фонду постраждали такі міста, як Маріуполь, Харків, Чернігів, Сєвєродонецьк та Лисичанськ.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button