Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 265 днів. За цей час ми опублікували 23395 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Facebook-спільнота Гостомеля

У Київській обласній військовій адміністрації створять робочу групу, яка щодня займатиметься відновленням Гостомеля та військового містечка. Про це заявив керівник КОВА Олексій Кулеба.

«Місто Гостомель відоме своїми великими руйнуваннями. Тут знаходилось декілька тисяч російських військовослужбовців, територія повністю знищена, зруйновані будинки, в яких жили військові. Проведена нарада, будемо створювати робочу групу, яка кожен день буде займатися відновленням Гостомеля і військового містечка», – сказав Кулеба.

У місті фактично залишилося два будинки, куди повертаються люди. В них вирішено питання електроенергії, проте залишаються серйозні проблеми з водопостачанням та газом.

Після повномасштабного вторгнення російських окупантів 24 лютого Гостомель став однією з перших цілей російської армії. Місто обстрілювали та бомбили з повітря, а в місцевому аеропорту Антонова намагався висадитись десант. Унаслідок бойових дій місто зазнало сильних руйнувань, окупанти також знищили в аеропорту український літак «Мрія» – найбільший у світі.

Під час окупації загинув селищний голова Гостомеля Юрій Прилипко.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button