Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: tvoemisto.tv

На полігоні у Великих Грибовичах на Львівщині майже закінчили технічну рекультивацію, повідомив керівник депутатської комісії з екології Володимир Лучишин, пише «Твоє місто».

До осені мають повністю виконати роботи. До встановленого терміну полігон мають повністю вкрити мембраною, крізь яку не проникатиме дощова вода.

Наразі на сміттєзвалищі вже на 96% виконали перепрофілювання відходів на території полігону, на 71% змонтували трубопровід для системи збору і дренажу фільтрату, на 99% здійснили рекультивацію двох фільтраційних озер.

Львівський полігон твердих побутових відходів діє з 1958 року поблизу села Великі Грибовичі під Львовом. Площа звалища становить понад 38 гектарів. Закрили сміттєзвалище вирішили після трагедії 2016 року, тоді там спалахнула масштабна пожежа, стався обвал твердих побутових відходів, внаслідок чого під завалами загинули троє рятувальників.

На місці Грибовицького сміттєзвалища планують створити парк. На полігоні уже запрацювала біогазова електростанція, яка забезпечить зеленою електрикою близько сотні родин. Станція вироблятиме понад 2 млн кіловат на рік, заміщуючи 80 тисяч кубометрів природнього газу. Це забезпечить електроенергією близько 735 господарств.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button