Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: unsplash

У Львові розпочалось голосування за нові назви 14 дерусифікованих вулиць. Про це повідомляє пресслужба мерії. Голосування закінчиться 15 червня.

Мешканці можуть обрати один із запропонованих варіантів до кожної вулиці. На першому етапі нові назви обиратимуть для теперішніх вулиць: Карла Брюллова, Олександра Герцена, Михайла Глінки, Дагестанська, Василя Жуковського, Петра Козланюка, Володимира Короленка, Миколи Некрасова, Івана Сєченова, Льва Толстого, Антона Чехова, Чуваська, Миколи Скрипника, Миколи Кибальчича.

Пропозиція, що отримає найбільше голосів, отримає один бал, що враховуватиметься робочою групою при ухваленні рішення про присвоєння нової назви вулиці. Остаточне рішення щодо перейменування назв вулиць мають затвердити на сесії міськради.

Голосування триватиме на сайті міської ради за посиланням.

Загалом, у Львівській територіальній громаді дерусифікують 53 вулиці, названих на честь російських діячів чи мають назви, що асоціюються з Російською імперією та Росією, чи радянською пропагандою. Спеціальна робоча група розглянула кожну пропозицію, надіслану мешканцями Львова, громадськими організаціями, релігійними, науковими та мистецькими інституціями, на підставі яких і сформувала список топонімів для перейменування.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button