Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23449 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: kmr.gov.ua

Київзеленбуд розробить проєкт землеустрою парку відпочинку біля Совських ставків на проспекті Валерія Лобановського, 113. За словами голови громадської організації «Екопарк Совські ставки» Андрія Яніцького, це рішення відкриває шлях для створення екопарку на 20 гектарах нижнього каскаду Совських ставків.

Проєкт рішення розробив департамент земельних ресурсів КМДА після того, як мер Віталій Кличко особисто зустрівся з активістами та віддав відповідні доручення, зазначив Яньцікий. У подальшому проєкт рішення активісти також обговорювали з начальником управління екології та природних ресурсів Олександром Возним та з гендиректором Київзеленбуду Олексієм Королем.

Голова організації запевняє, що проєкт політично нейтральний, не викликає протистояння всередині Київради, що дозволило залучити максимальну підтримку депутатів різних фракцій.

Депутати прийняли рішення ще 14 травня 2022 року під час пленарного засідання, яке через воєнний стан проходило у закритому від громадськості режимі без оголошення протоколів та онлайн-трансляції.

Нижній каскад Совських ставків у Києві – це майже 20 гектарів комунальних водойм та зеленої зони на межі Голосіївського та Солом’янського районів. Раніше компанія «Господарник», пов’язана з депутатом КМР Ігорем Баленком, планувала звести на нижньому каскаді Совських ставків вісім багатоповерхових будинків. У жовтні минулого року громада Совських ставків домоглася перемоги в суді над забудовником.

Громада виступає проти будь-якої забудови. Разом із архітекторами та екологами розробили концепцію екопарку, що передбачає мінімальне втручання у природне середовище.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button