Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 280 днів. За цей час ми опублікували 23516 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Azzaryiatul Amar / Pixabay

У супермаркетах Києва та області спостерігається дефіцит харчової соди, при цьому ціна на неї зросла до 44-46 гривень, повідомляє кореспондент Українських Новин.

На маркетплейсі Rozetka зараз можна купити лише «безглютенову» соду по 300-400 гривень за пів кілограма.

Фото: Українські новини

«Деякі заводи з виробництва харчової соди не працюють через бойові дії. Крім того, порушено логістику доставки цього товару. Але це тимчасове явище і незабаром буде виправлено», — заявив сайту Сьогодні голова Держпродпотреблужби Києва Олег Рубан.

Водночас у мережі АТБ зауважують, що сода в Україні не виробляється. До 2010 року єдиним виробником харчової соди в Україні був Лисичанський содовий завод, який збанкрутував. У 2013 році виробництво налагодили на Кримському содовому заводі, та за рік Крим анексувала Росія.

«Сода в Україні не виробляється і останніми роками імпортувалася на 100%. Вона є у достатній кількості в Туреччині, законтрактована для забезпечення попиту, але при цьому через черги на кордоні доставка затримується на 10−14 днів», — цитує НВ пресслужбу мережі.

Дефіцит соди компанія пояснює ажіотажним попитом, який збільшився вп’ятеро за останні десять днів на тлі новин про брак солі. Прогнозують, що сода знову з’явиться на полицях протягом двох тижнів, якщо попит знизиться до звичного рівня.

Читайте також: Дефіцит солі пояснюють надмірним попитом. Чи можуть зникнути з полиць інші продукти?

Водночас з’явилися й невеликі перебої з оцтом. В АТБ це також пояснюють підвищеним попитом, який запустив дефіцит солі. Продажі оцту зросли втричі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button