Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Роман Ратушний

У бою під Ізюмом загинув 24-річний громадський активіст Роман Ратушний, голова громадської організації «Захистимо Протасів яр» і розвідник 93 омбр «Холодний яр». Про це повідомили в ГО.

«Ромчик був кращим з нас, відчайдухом, який завжди був першим в будь-якому бою і ніколи не проявляв страху. Так сталося, що в його останньому бою, він був в розвіддозорі в складі бойової групи і загинув під час виконання бойового завдання», – повідомляють його друзі.

В організації заявили про наміри розбудувати парк в Протасовому яру, який носитиме ім‘я Романа Ратушного.

У 2013 році він брав участь у акціях Євромайдану і разом з іншими студентами постраждав від атаки Беркуту в ніч на 30 листопада. У 2018 очолив ініціативу «Захистимо Протасів Яр» щодо збереження зеленої зони у Протасовому Яру в центрі Києва і недопущення забудови.

Після повномасштабного вторгнення РФ Ратушний став добровольцем до лав Сил оборони України, створив підрозділ «Протасового Яру». Він спершу захищав Київ, згодом діяв на Сумщині, брав участь у деокупації населених пунктів області. З початку квітня Роман воював у Харківській області, зокрема в Ізюмському районі, у розвідувальному взводі 2-го мотопіхотного батальйону 93-ї окремої механізованої бригади ЗСУ «Холодний Яр».

Карта для допомоги (мати): 5168 7554 4793 7745 (Поваляєва Світлана Вадимівна).

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button