Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: twitter.com/ratushnyi_r

Вулицю Волгоградську в Солом’янському районі столиці пропонують переназвати на честь київського активіста Романа Ратушного. Таку ідею подав письменник Євген Лір, її може розглянути Київрада.

«Це вулиця біля Протасового Яру, який захищав від забудови Роман. Я знаю, що є вже певна логіка перейменувань і процедури. Але, Володимир Бондаренко, ми ж можемо це зробити?» — звернулася до секретаря міськради депутатка Ксенія Семенова.

Раніше у ГО «Захистимо Протасів Яр» пропонували назвати майбутній парк на честь голови організації.

Роман у віці 17 років брав участь у Революції Гідності, а з 2019 року очолив рух проти забудови Протасового Яру, де на місці зеленої зони компанія «Дайтона Груп» намагалася звести три житлових хмарочоса.

Після російського вторгнення він долучився спершу до тероборони Києва, потім воював як розвідник у складі 93-ї механізованої бригади «Холодний Яр».

9 червня Роман Ратушний загинув під Ізюмом. Тіло вдалося забрати за кілька днів. Загиблому було 24 роки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button