Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Kate Bezzubets / Unsplash

16 червня Офіс Трансформації Максима Бахматова презентував Публічний дашборд київського трафіку — візуалізацію втрат грошей та часу в заторах.

Досі столиця не вимірювала автомобільні затори. Про стан трафіку дізнавалися переважно завдяки сервісу TomTom. Так, за даними цієї компанії, зараз Київ — на третьому місці серед міст світу за інтенсивністю заторів.

Торік кияни стояли у заторах 229 годин, або 9,5 діб.

Команда Офісу Трансформації склала карту зразкових маршрутів, як покривають усі магістральні вулиці Києва. За допомогою Google Maps визначили еталонний час поїздки цими маршрутами в ідеальних умовах без затримок — заміри робили вночі. Ці дані порівнюють з поточною ситуацією з заторами.

Віджет демонструє реальний стан трафіку на дорогах в балах від 1 до 10, та у відсотках затримки щодо поїздки тим же маршрутом без затримок. Втрачений час міг би бути використаний на роботу. В середньому кожен киянин не доплачує до міського бюджету 18 гривень за кожну годину затримки: виходили з того, що година коштує 100 гривень, а податок на доходи фізичних осіб становить 18%.

Враховуючи середньодобову кількість людей, що переміщуються містом, загальні втрати складають 925 тисяч гривень на добу. Поза цим існують і справи, які кияни могли б зробити, якби не втрачали час у заторах, наприклад, читати книги, займатися спортом, вивчати мови тощо.

За підрахунками, з початку року Київ втратив через затори понад 580 мільйонів гривень.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button