Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: twitter/UkraineCards

Англійська компанія Fenix ​​Insight створила гральні карти для інформування про небезпеку вибухонебезпечних предметів в Україні. На платформі JustGiving вони збирають кошти на реалізацію проєкту.

Такі карти компанія застосовувала в різних країнах, зокрема в Афганістані та Ємені. Вони пояснюють їхню ефективність дешевизною, портативністю та популярністю, незалежно від віку, статі, етнічної приналежності чи походження. Завдяки цим картам люди можуть розпізнавати загрози та правильно інформувати спеціалістів, які їх знешкоджують.

У колоді по 60 карт, на кожній з яких надруковано текст українською та англійською мовами про різні боєприпаси.

Компанія ​​самостійно профінансувала розробку та виробництво перших 10 тисяч упаковок. Але, за їхніми підрахунками, потрібно виробити принаймні ще 100 тисяч. Одна колода вартістю менше ніж 2 фунти стерлінгів потенційно може врятувати життя дитині або, можливо, всій родині. Вони вже зібрали майже вісім тисяч фунтів стерлінгів з 50.

Читайте також: Я помітив щось схоже на міну, що робити далі? Пояснюємо та показуємо

За даними МВС, в Україні потрібно розмінувати 270 тисяч квадратних кілометрів території, включно з окупованими територіями. Оперативне розмінування планують провести протягом року. Водночас повне розмінування займе роки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button