Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Life Of Pix

На тлі дефіциту та подорожчання пального трафік на проспекті Івана Павла ІІ у Львові зменшився на 20%. Додатковим чинником стало якісне курсування громадського транспорту, повідомив Тvoemisto.tv керівник департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

Якщо торік проспектом, що раніше називався вулицею Хуторівкою, проїжджало 1500 автомобілів за годину в піковий період, то зараз це 1200-1250 автівок.

«Бачимо тут залежність, що на 20% менше машин на вулицях, і як в рази збільшується пропускна здатність і зменшується закоркованість», — зауважує Забарило.

Проспекті Івана Павла ІІ після ремонту

Заступник начальника управління вуличної інфраструктури Павло Сирватка підкреслює: «Місто не має на меті пересадити 100% водіїв на громадський транспорт. Але навіть зменшивши потік авто за рахунок тих, кому не критично їхати машиною, затори зменшуються для тих, кому авто потрібне для роботи і пересування найбільше».

Дмитро Беспалов, директор компанії А+С Україна, що займається транспортним моделюванням, також звертав увангу на цей ефект, вивчаючи дані TomTom та дані камер під час пандемії.

Через карантин затримки на вулицях Києва зменшилися вдвічі-втричі, при тому, що автомобілів стало менше тільки приблизно на 20%.

«Ми побачили та відчули — межа між жахливими та помірними заторами дуже тонка! Це лише 1/4, тобто чверть», — зазначав Беспалов.

Графік: bespalov.me

Нагадаємо, нещодавно Офіс Трансформації Максима Бахматова презентував дашборд київського трафіку — втрати грошей та часу в заторах.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button