Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Зображення: facebook.com/HybridAirVehicles

Регіональна іспанська авіакомпанія Air Nostrum замовила десять дирижаблів і планує запустити регулярні повітряні перевезення у 2026 році, повідомляє Bloomberg.

Дирижаблі Airlander розробляє британська Hybrid Air Vehicles, інвестором якої є фронтмен гурту Iron Maiden Брюс Дікінсон, і про яку ми вже писали.

За допомогою включення дирижаблів у свій авіапарк Air Nostrum прагне зменшити свій вуглецевий слід.

Модель Airlander 10 є гібридною і поєднує наповнений гелієм балон та авіаційні технології. Дирижабль вміщає 100 пасажирів.

Після катастрофи «Гінденбурга», який у 1937 році згорів за пів хвилини, забравши життя 35 людей, розробка дирижаблів припинилася. Однак на тлі кліматичної кризи інженери знову звертаються до цього типу повітряних суден.

Недолік дирижаблів — вони значно повільніші за літаки. Максимальна швидкість не перевищує 130 кілометрів на годину.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button