Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Pascal Meier / Unsplash

До Київради подадуть проєкт рішення про створення наземних пішохідних переходів, який розробили депутатка Ксенія Семенова, юристка Марія Куляша та урбаніст Олександр Рак.

«Зараз неможливо, наприклад, нормально перейти проспект Гузара, Перемоги, Гетьмана, Борщагівську. Ти просто маєш сидіти на своїй половині району», — зазначає Семенова.

На її думку, в багатьох місцях є можливість вже зараз зробити наземні переходи без особливої зміни схеми руху. Це місця зі світлофорами, залишається тільки намалювати зебру, як це зробили на Арсенальній площі. Інформацію про такі місця вже зібрала робоча група при Дептрансі.

Значно більшу дискусію, вважає депутатка, викличе створення наземних переходів на зупинках швидкісного трамвая.

Проєкт рішення декларує пріоритетність наземних пішохідних переходів для забезпечення безбар’єрності. Відстань між ними не має перевищувати 500 метрів.

Документ зобов’язує дублювати підземні та надземні переходи на магістралях і через лінії швидкісного трамвая наземними переходами.

Автори проєкту зауважують, що комфорт людей з інвалідністю стає ще актуальнішим після війни.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button