Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23602 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: kmu.gov.ua

Держава надасть до 8 мільйонів гривень безповоротної допомоги тим, хто вже має бізнес у сфері переробки або хоче запустити нові проєкти. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Уряд створив програму «єРобота» й запустив шість грантових програм підтримки створення власного бізнесу. Серед них – програма безповоротних грантів на створення й розвиток переробних підприємств. Це можуть бути підприємства у сфері деревообробки, меблевого виробництва, металообробки, агропереробки, виробництва будматеріалів тощо.

Грант можна буде витратити на придбання обладнання. Головні вимоги до отримувачів: створення не менше 25 нових робочих місць і сплата податків. Люди, які хочуть отримати грант, повинні представити робочу ідею, чіткий бізнес-план та залучити власні кошти на свою справу.

Для перших заявників власний внесок за цією програмою має скласти 30%. Також держава надає додаткові можливості отримати доступний кредити за програмою «5-7-9» у розмірі до 16 мільйонів гривень.

Загалом на реалізацію програми виділили 16 мільярдів гривень.

Ощадбанк став уповноваженим банком програми «єРобота», відповідно до якої українцям будуть надаватися безповоротні гранти до 250 тисяч гривень для запуску нового бізнесу або розвитку діючого. Програма стартує першого липня. Всі бажаючі зможуть подати заявку з бізнес-планом щодо створення або розвитку власної справи до відділень Ощаду. Наразі розробляється можливість подання заявок й через портал Дія.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button