Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Кадр з гри. Фото: twitter/ThisWarOfMine

Польща включила антивоєнний симулятор виживання This War of Mine до шкільної програми позакласного читання. Про це повідомляє Міністерство науки та освіти країни.

Для вчителів підготували детальний план лекцій, який допомагає впровадити гру у навчальний процес. Також підготовлена інформаційна брошура на 62 сторінки, присвячена життю людей під час окупації, на прикладі This War of Mine та збірці письменника Тадеуша Боровського «Прощання з Марією. Оповідання».

This War of Mine – відеогра в жанрі симулятора виживання, розроблена й видана польською компанією 11 bit studios в 2014 році.

Розробники намагалися найточніше передати страждання звичайних громадян під час війни у власному місті. Користувач грає за мирне населення, яке намагається вижити в заблокованому місті та страждає від нестачі води, ліків та постійної загрози снайперів та мародерів.

Дії гри відбуваються під час облоги Сараєва в 1992-1995 роках, але розробники підкреслюють, що прагнули показати події, які можуть статися в будь-якому місті. Гра порушує безліч тем, головна з яких – викликати у людини відразу до війни.

У травні студія 11 bit studios оголосила, що тираж This War of Mine перевищив сім мільйонів копій.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button