Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Валері Пекресс. Фото: facebook.com/vpecresse

Французький регіон Іль-де-Франс — Париж і передмістя — допоможе у відновленні Чернігівської та Київської областей і, зокрема, розроблятиме концепцію ревіталізації Бородянки. Це пообіцяла президентка регіону Валері Пекресс під час двохденного візиту до української столиці та Чернігова, повідомляє Вечірній Київ.

Взяти під опіку зруйновану російською армією Бородянку попросили у Київській обласній адміністрації. Зокрема, голова ОДА Олексій Кулеба запропонував розробити концепцію та проєкт відбудови міста. 

Йдеться про те, що це має бути вже принципово нове місто: «екологічне, з усіма системами, які працюють на сучасних енергоощадних технологіях».

«Іль-де-Франс — багатий регіон, де чимало інвестиційних компаній, а також девелоперських фірм. Я звернусь до них одразу ж, коли приїду до Франції. У стислі терміни ми запропонуємо саму концепцію і проект нового міста. Французькі експерти зможуть надати Україні власну оцінку ревіталізації зруйнованих районів, а також взяти участь у розробці генпланів, залучивши найкращий досвід урбаністики», — заявила Пекресс.

Вона уточнила, що про архітектурні проєкти не йдеться, адже це компетенція міської влади. Іль-де-Франс, однак може запропонувати талановитих французьких архітекторів, якщо буде такий запит.

Бородянка після відступу російських військ. Фото: пресслужба КМДА

Керівництво Іль-де-Франс вже ухвалило рішення про виділення 1,1 мільйона євро на проекти підтримки України.

Пекресс зауважила, що регіон уже працював над розбудовою інфраструктурних та урбаністичних проєктів в інших країнах. Зокрема, в Бейруті французькі фахівці повністю розбудовували систему міського освітлення і створили зелені зони.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button