Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Скриншот з відео камери відеоспостереження. 3 липня, 23:37

Київська поліція почала службове розслідування дій поліцейських, які шукали порушників комендантської години в клубі Otel’ вночі першого липня. 

Працівники клубу на Нижньоюрківській, 31, заявили, що правоохоронці ламали двері та вкрали речі: воду, спальники та інструменти. На час перевірки поліцейських відсторонено від виконання обов’язків.

Тим часом у ніч проти четвертого липня загін поліції знову приходив до закладів на Нижньоюрківській. Інформацію «Хмарочосу» підтвердив засновник Otel’ Павло Дергачов. За його словами, цього разу поліцейських було ще більше. Вони намагалися відчиняти двері, згодом залишили територію.

На відео з камер спостереження у дворі видно, як один із поліцейських намагається блокувати камеру ліхтариком.

«Наративи та підходи з часів Киви (Ілля Кива очолював Департамент протидії наркозлочинності у 2015-2016 роках — ред.) не змінилися. Кожного разу апелюють до наркотиків. Без будь-яких ордерів і не представляються. Нижньоюрківська — дуже показове місце, яке демонструє крайнощі нашої правоохоронної системи. Тому що інструменти протидії та захисту — ДБР, прокуратура — не працюють», — зазначає Дергачов.

Він зауважує, що колишня Стрічкоткацька фабрика є приватною територією, й сам він зараз винаймає для житла одне з цих приміщень через фінансову скруту, що почалася ще з пандемією.

Від початку повномасштабного вторгнення заклади Нижньоюрківської зібрали близько трьох мільйонів гривень допомоги Збройним силам. На ці гроші купували та ремонтували автомобілі для армії, плели маскувальні сітки, готували їжу тощо.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button