Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Внутрішній двір Стрічкоткацької фабрики. Фото: Сергій Зубченко / Google Maps

Близько півночі першого липня працівники поліції увірвалися до клубу Otel’ на вулиці Нижньоюрківській, 31, зламали двері та стіну, а також «розмародерили склад гуманітарної допомоги», заявив працівник закладів на території Стрічкоткацької фабрики Юрій Ліфшиц.

«Не виявивши жодних порушень закону, працівники МВС зламали технічну стіну в майстерню “Баня”. Знову таки не знайшовши жодних вечірок, вони зламали задні двері клубу “Отель”, де розмародерили склад гуманітарної допомоги, вкравши пару спальників, питну воду. Також намагались розбити вікно клуба Клоузер», — написав він.

За його словами, у клубі нічого не відбувалося, у дворі була одна людина, інші заклади були зачинені.

Фото: Юрій Ліфшиц

Засновник Otel’ Павло Дергачов додає, що поліція застосувала силу до хлопця, який був на території, і морально його принижувала. Виламали двері клубу Mezzanine. Також жбурляли каміння у вікна клубу Closer. Під дописом Ліфшица є відео, як поліцейський жбурляє каміння.

Крім спальників і бутильованої води з бару, за його словами, правоохоронці забрали новий набір ключів Dnipro-M вартістю приблизно 3 000 гривень та шуруповерт Dnipro-M вартістю приблизно 1 700 гривень.

Дергачов зазначає, що рейд проводили близько 30 працівників поліції, нацгвардії, спецпризначенців, була присутня також пресофіцерка. 

Коробки від інструментів. Фото: Павло Дергачов

«Хмарочос» очікує на відповідь на запит від пресслужби поліції Києва, а тим часом поліція Подільського району підтвердила The Village Україна, що їхні співробітники були на Нижньоюрківській у ніч проти другого липня.

У поліції стверджують, що виявили близько шістьох людей, які порушували комендантську годину — не на території закладів, а «виходили чи заходили». Їх доставили до подільського відділку та відпустили після перевірки.

Заяви про викрадення спальників, води та інструментів поліція заперечує.

Клуби на Нижньоюрківській — центру нічного життя київського Подолу — не вперше зазнають рейдів поліції.

Минулими вихідними поліція Києва заявила, що перевірила 420 столичних закладів, чи дотримуються вони комендантської години. Порушникам видавали повістки у воєнккомати.

Нещодавно заклади Нижньоюрківської об’єдналися у громадську організацію «Стрічкоткацька Фабрика».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button