Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: machinexrecycling

У межах Бориспільської громади планують створити комунальне підприємство по сортуванню та переробці побутових відходів та сміття. За словами мера Броварів Ігоря Сапожка, до проєкту можуть долучитися Київ та сусідні громади.

Вже є проєктні напрацювання майбутнього підприємства. На найближчих сесіях Броварської та Бориспільської міськрад депутати розглянуть проєкт рішення про затвердження статуту спільного комунального підприємства.

Раніше влада Борисполя запропонувала для розміщення земельну ділянку площею 17 га з можливим додатковим використанням ще 20 га неподалік Об’їзної дороги. Ділянка знаходиться на значній відстані від житлової забудови.

У 2021 році на Київщині за допомогою супутникових знімків виявили 57 нелегальних сміттєзвалищ. У Мінприроди уточнили, що в області лише 16 земельних ділянок належать юридичним особам.

Попередній міністр довкілля Роман Абрамовський заявляв, що «буде правильно збудувати навколо Києва декілька заводів механіко-біологічної обробки або й завод зі спалювання сміття».

У 2020 році міжнародна аудиторська компанія PWC оприлюднила дослідження, яке показало: на одного українця щороку припадає 230-330 кг побутових відходів. На всю країну це близько 10 млн тонн сміття. Впровадження обов’язкового роздільного збору побутових відходів дозволить відбирати з цієї кількості до 30% сировини, придатної для вторинної переробки.

Читайте також: В Україні стартує реформа управління відходами, необхідна для членства в ЄС

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button