Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Макарові Київської області відкрили тимчасове модульне містечко для людей, які втратили житло внаслідок бойових дій. Конструкції Україні передав уряд Польщі.

На території розміщено 88 житлових модулів розрахованих на 352 людини. У містечку є туалетні і душові кімнати, окремо чоловічі та жіночі, їдальні та дитячі й навчальні кімнати. Утримання містечка бере на себе місцева влада.

У Макарові відкрили восьме модульне містечко, ще 15 зводять в деокупованих областях. Уряд зараз активно напрацьовує середньострокові та довгострокові варіанти вирішення житлових потреб та відновлення пошкодженого житлового фонду на деокупованих територіях.

Раніше такі модульні містечка були відкриті у Львові, Бородянці та Бучі.

У Макарові були окуповані лише два мікрорайони, але по всьому селищу ворог завдавав авіаударів, обстрілював з артилерії та «Градів». Водночас найбільше постраждали довколишні села, там майже не залишилося вцілілих будинків. 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button