Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 293 днів. За цей час ми опублікували 23609 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: gpenalosa.ca

Відомий урбаніст, прихильник парків та стійкої мобільності Гіль Пеньялоса балотується в мери Торонто. Про це він написав у Твітері. Засновник 8 80 Cities, каже, що за часи правління консерваторів місто стало менш доступним, справедливим та стійким. На його думку, «зараз немає жодного лівого кандидата, який міг би вирішити ці проблеми».

На відміну від свого попередника, який, за словами Пеньялоси, допустив, щоб громадські простори занепали, він «інвестуватиме у громадські зручності, змінить пріоритети у міському бюджеті та скасує реконструкцію швидкісної автомагістралі за два мільярди доларів».

Пеньялоса пропонує обмежити швидкість на деяких вулицях, щоб підвищити безпеку дорожнього руху. Також він планує дозволити будівництво будівель заввишки до восьми поверхів на всіх основних транспортних коридорах, щоб збудувати більше житла.

Пеньялоса прихильник покращення міських парків. У Боготі він керував проєктуванням та будівництвом понад 200 парків. Він став першим послом World Urban Parks, міжнародного представницького органу міських парків, відкритих просторів та сектору відпочинку.

Гіль Пеньялоса – брат колишнього мера Боготи та урбаніста Енріке Пеньялоси. Його називають одним з найбільш відомих у світі сучасних реформаторів міста. За час його правління у Боготі було створено міське середовище, що орієнтовано виключно на потреби містян. Він відмовився інвестувати в автодороги, і сконцентрував увагу на пішохідних зонах, будівництві велодоріжок, скверів, дитячих садків, шкіл та інших освітніх установ.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button