Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23568 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Etienne Girardet / Unsplash

Німеччина відновлює роботу 16 неактивних електростанцій на вугіллі та нафті через скорочення постачання енергоносіїв з Росії, повідомляє DW.

Крім того, продовжать термін експлуатації ще 11 станцій, що працюють на викопному паливі.

«Прикро, що через напад Росії на Україну нам доводиться на якийсь час задіяти деякі електростанції, які ми вже відключили», — пояснив канцлер ФРН Олаф Шольц, запевнивши, що це тимчасовий крок і країна не відмовлється від мети досягнути вуглецевої нейтральності до 2045 року.

При цьому німецький уряд виключає можливість продовження терміну експлуатації трьох атомних електростанцій, які мають припинити роботу з наступного року.

  • 13 липня заступник міністра фінансів ФРН Йорґ Кукіс оголосив, що з серпня Німеччина повністю відмовиться від російського вугілля, а з нового року — від російської нафти. Раніше Росія постачала 40% споживаного Німеччиною вугілля та нафти. Ще серйознішою є залежність від російського газу. Газові сховища заповнені на 63%, у той час, як постачання газу «Північним потоком-1» скоротилося до 40% від звичайного об’єму.

Нагадаємо, Україна почала експортувати до Європи електроенергію, вироблену атомними станціями.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button