Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: В’ячеслав Мавричев

У Харкові біля зупинок громадського транспорту почнуть монтувати залізобетонні конструкції-укриття, де можна буде перечекати артобстріл або повітряну тривогу. Про це повідомив мер Ігор Терехов.

За його словами, такі конструкції використовуються та добре зарекомендували себе в Ізраїлі. Там вони показали ефективність у плані захисту від снарядів та розльоту уламків.

Вже визначено перші 25 місць, де такі конструкції будуть встановлені. Зокрема, на найбільш завантажених маршрутах тролейбусів, автобусів та трамваїв.

Під обстріли російських окупаційних військ неоднаразово потрапляли зупинки громадського транспорту, що призвело до жертв та постраждалих серед мирного населення.

У Харкові розробили проєкт «безпечної зупинки»

В Ізраїлі побудовано більше мільйона бомбосховищ. Жителі країни інтегрували укриття у своє повсякденне життя. Наприклад, у бомбосховищах функціонують гуртки для дітей та дорослих, бари, спортивні зали, громадські центри тощо. У містах часто можна побачити зупинки громадського транспорту, які оснащені укриттями.

Фото: Miriam Alster
Фото: israel21c.org
Фото: clevelandjewishnews
Фото: alamy
Фото: Miriam Alster

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button