Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23598 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: @Save.Kvity.Ukrainy 

Шевченківський районний суд не задовольнив позов щодо порушення авторських прав архітектора будівлі «Квіти України». Суддя не побачив порушення авторських прав у руйнуванні головного фасаду споруди.

В організації «Зберегти Квіти України» повідомили, що автор Микола Левчук не погоджував реконструкцію будівлі, а будь-які роботи без згоди автора є порушенням українського законодавства.

За законом «Про авторське право і суміжні права», автору належить право вимагати збереження цілісності твору. За законом «Про архітектурну діяльність», внесення змін до затвердженого проєкту проводиться виключно за згодою автора.

Компанія-девелопер стверджує, що авторські права належать не Левчуку, а інституту «Київпроєкт», в якому він працював над будівлею. Мовляв, Левчук втратив своє авторське право, коли не погодив реконструкцію на умовах девелопера.

«Квіти України» — оранжерея на вулиці Січових Стрільців, 49, збудована у 1985 році. У липні 2021 року забудовник почав демонтувати атріум. Кияни заблокували будівельну техніку й окупували будівлю. Згодом Мінкульт вніс «Квіти України» до реєстру державних пам’яток.

За даними журналістів «Слідство.Інфо», один із власників будівлі «Квіти України» Олексій Пишний, ймовірно, мав бізнес у РФ, а також міг мати російське громадянство та бути пов’язаним із проросійськими політсилами.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button