Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 123 днів. За цей час ми опублікували 24984 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: unsplash

Мережа «Сільпо» розпочинає сезон кавунів з Одеської та Черкаської областей, а також з Іспанії, Греції, Румунії та Молдови.

П’ять років поспіль в магазини Сільпо переправляли сотні тонн кавунів баржею з нині окупованої Херсонщини. 75% всіх баштанних культур вирощується саме там – це величезні обсяги, яких вистачало на всю країну.

Цього року в супермаркетах мережі продаватимуться дині та кавуни від «Дунайського аграрія» та «Південьагропереробки» з Одеської області та «Уманського тепличного комбінату» з Черкаської.  Кавуни обіцяють завезти найближчим часом, пояснюючи, що збір урожаю затримався через прохолодну погоду.

Водночас у магазини вже завезли значні партії кавуна з Іспанії, Греції, Румунії та Молдови. У продажу також є дині з Туреччини.

Першого серпня херсонське видання Мост повідомило, що баржу, на якій перевозилися в Київ вирощені в області кавуни, викрали російські окупанти. Баржа належить компанії Нібулон, засновник якої, Олексій Вадатурський, загинув від ворожої ракети.

Відправка баржі з кавунами в столицю стала однією з традицій регіону. У 2020 році кавуни з баржі на полицях Сільпо стали амбасадорами туристичних місць Херсонщини. На баштанних культурах розмістили 200 тисяч наліпок із QR-кодами про цікаві локації регіону.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button