Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Костянтин Піонтковський

Депутати Київради можуть проголосувати за поновлення будівництва житлових будинків на ділянці площею 20,94 га по вулиці Лісозахисній, 17 в Оболонському районі. За словами депутатки Ксенії Семенової, на комісію винесуть два проєкти рішення, один з яких дозволяє почати будівництво.

«Вони оживили питання забудови 20 га лісу в Пущі Водиці. Є два проєкти рішення. Перший про поновлення у 2021 році. Другий зареєстровано 25 липня 2022 про відмову. На комісію буде винесено обидва проєкти рішення, ну і депутати підтримають про поновлення», – пише Семенова.

При цьому вона нагадала, що мер Віталій Кличко обіцяв не допустити будівництво в Пущі-Водиці.

Минулого року забудовник важкою технікою прокладав дорогу до своєї забудови через 110 квартал Пуща-Водицького лісництва. Техніка під супроводом «тітушок» їздила по території НПП «Голосіївський», ламавши зелені насадження. Проти будівництва вийшли активісти, місцеві жителі та працівники парку. Вони викликали поліцію, але та нічого не змогла вдіяти.

Фото: Костянтин Піонтковський

Працівник парку Олександр Соколенко писав, що «активно керувала тітушками, що протидіяли службі державної охорони нацпарку», жінка, дуже схожа на депутатку Київради від УДАРу Катерину Кириченко, дружину екснардепа Дмитра Андрієвського.

Ділянка площею 20,94 га розташована у 92 кварталі Пуща-Водицького лісництва, просто посеред НПП «Голосіївський». У квітні минулого року там почали вирубку дерев.

Видання «Наші гроші» писало, що приватне підприємство «Продмарт» у 2007 році отримало ділянку в оренду на 15 років. Для цього Київрада перевела ділянку з території рекреаційного призначення до садибної житлової забудови. У 2015 році депутати розірвали договір оренди. Втім, Господарський суд скасував рішення. Апеляція і касація залишили це без змін.

У 2018 році прокуратура звернулася в суд з вимогою розірвати договір оренди з «Продмартом». Суд знову-таки не побачив підстав для розірвання договору оренди і у задоволенні позову прокуратурі відмовив.

«Продмарт» отримав дозвіл на виконання будівельних робіт по вулиці Лісозахисна, 17. У 2018 році в дозвіл було внесено зміни. Підрядником будівництва є ТОВ «Столиця Житлобуд».

Одним з власників ПП «Продмарт» є ТОВ «Інтеко ВК» (17%), що входить в групу «Інтеко» екснардепа від БПП Дмитра Андрієвського.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button