Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Greg Bulla / Unsplash

Великі міжнародні корпорації з електронних сервісів сплатили 76 мільйонів доларів ПДВ в Україні, повідомив голова профільного комітету Верховної Ради Данило Гетманцев.

Йдеться про так званий «податок на Google», який парламент ухвалив торік. Закон запровадив ПДВ у розмірі 20% на електронні послуги компаній-нерезидентів, таких як Google, Facebook, Netflix тощо. 

Дев’ятого серпня завершився термін подання декларацій. Платниками податку є 53 великі компанії. Найбільше з них задекларували Google, Apple, Facebook та Instagram.

«Із платників та споживачів послуг ніхто не збанкрутував, попри прогнози маргінальних “експертів” із соцмереж. Не постраждали й споживачі Onlyfans.com — найпершого сервісу, який сплатив в бюджет більш ніж 600 тисяч доларів», — наголошує Гетманцев.

У Франції компанії-нерезиденти сплачують 3% від доходу, у Чехії — 7%.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button