Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23597 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Бабель

Мер Києва Віталій Кличко вперше публічно прокоментував рішення про зупинку громадського транспорту під час повітряної тривоги.

Журналіст видання «Бабель», якому міський голова дав інтерв’ю, спитав, що робити, якщо громадський транспорт зупинився на ділянці від метро «Почайна» в бік Троєщини, де до найближчого укриття треба йти близько пів години.

«У разі повітряної тривоги скупчення людей — це небезпека. Потрібно виходити з центрів і йти в укриття, в багатьох з яких вони є, зокрема, підземні паркінги. Якщо немає укриття, потрібно миттєво сховатися, це мають бути або бетонні конструкції, або улоговина. Люди повинні вийти з транспорту і розосередитися… Це правила, написані кровʼю. У Миколаєві влучили в зупинку, загинули багато людей, багато поранених. Ці правила для того, щоб уникнути трагедії», – пояснив Кличко.

За словами мера, це не його самостійне рішення, а Ради оборони міста (яку, до речі, він очолює), за рекомендацією військових, фахівців Служби з надзвичайних ситуацій.

Петиція про скасування рішення про зупинку роботи громадського транспорту під час тривоги за тиждень набрала необхідну кількість голосів.

У КМДА роз’яснювали, що після початку повітряної тривоги комунальний транспорт висаджуватиме пасажирів до найближчої зупинки або навіть «кишені». Передбачається, що пасажири прямуватимуть до укриття, а водій чекатиме на них це час плюс десять хвилин після відбою тривоги. Повторно сплачувати за проїзд не потрібно, зокрема якщо пасажир не встиг на той самий транспорт і сів у наступний.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button