Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23609 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
В місті Іматра під час підняття шлюзів дамби вмикають гімн України. Фото: outdooractive

Фінські міста на кордоні з РФ щодня вмикають гімн України для російських туристів. Про це пише видання The Mayor.

Місто Лаппеенранта, популярне серед російських туристів, почало щовечора вмикати гімн України над ратушею. У мерії міста заявили, що в такий спосіб вони висловлюють підтримку Україні та засуджують війну, розпочату РФ.

«Така форма тонкого (або не дуже) протесту проти військової політики Росії є інтригуючою, адже місцева економіка в основному адаптована під російських гостей, які приїжджають не тільки для огляду пам’яток, але і для покупок», – зазначає видання.

Місто Іматра використовує аналогічну тактику. Щодня підняття шлюзів майже столітньої дамби на річці Іматранкоскі поблизу міста супроводжується звуками музики фінського композитора Яна Сібеліуса. Зазвичай сотні глядачів збираються на мосту, щоб спостерігати за водою, що протікає під дамбою. З кінця липня місто розпочинає шоу з виконання гімну України.

Крім того, у прикордонному пункті пропуску Ваалімаа фіни розмістили оголошення з нагадуванням про війну Росії проти України.

Як відомо, Фінляндія вирішила скоротити кількість туристичних віз, які видаються росіянам. На отримання фінської візи від громадян РФ щодня надходить близько тисячі заяв. У майбутньому це число планують скоротити до 100-200 на день.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button